Technovation

Technovation és el programa d'emprenedoria tecnològica més gran del món per a noies de 10 a 18 anys. Funciona amb més de 100 països, amb el suport de Salesforce.org, Google.org, Adobe Foundation, Uber, Samsung, BNY Mellon  i la  UNESCO , els  cossos de pau i ONU Women.

Cada any, Technovation convida equips de noies de tot el món a aprendre i aplicar les habilitats necessàries per resoldre problemes del món real a través de la tecnologia. Les noies treballen amb dones mentores, troben un problema a la seva comunitat i desenvolupen una aplicació per a mòbils. 

L’experiència ofereix a les nenes de tot el món l'oportunitat d'aprendre les habilitats necessàries per convertir-se en emprenedors i líders tecnològics. En el nostre territori es fa a través del TecnoCampus de Mataró.

Prop de 20.000 noies d'arreu del món s’han inscrit per participar a Technovation 2019 , construint aplicacions i començant empreses que resolen problemes a les seves comunitats.

Enguany s’han apuntat 3 equips de noies de 3r ESO. Des de l’àrea de tecnologia se’ls hi ofereix un espai per treballar i un recolzament en les seves activitats, tot i que un dels equips ho fa a través d’un mentor extern al centre i també hi participa una alumna de 1r.

Algunes de les noies participants han assistit a la hackathó (La HackGirl) de dissabte 16 de març (de 10 a 18h) al TecnoCampus. És un esdeveniment creatiu i formatiu en el qual els participants han de donar resposta a un repte social plantejat per la seva comunitat d’una manera pràctica i mitjançant la tecnologia.

Les participants han rebut suport de diferents experts en prototipatge ràpid, impressió 3D, tall làser, electrònica, programació, producció audiovisual, captura de moviment, etc amb l’objectiu d’ampliar coneixements per a poder dissenyar una proposta de solució a algun dels reptes.

Les sessions de treball en el prototip s’han alternat amb tallers pràctics fent servir els diferents laboratoris de la universitat. Al final de la jornada s’han presentat les propostes i prototips.

El premi a la innovació se l'ha endut un dels equips de l’Institut:

Felicitats Ivet, Laura, Marissa, Michelle i Xènia!

Per saber-ne més podeu lincar aquest article de