NeuroArt 2019

El Projecte NeuroArt està organitzat per la Universitat de Barcelona, a través de l’Institut de Neurociències, la Facultat de Belles Arts i la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i), amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Aquest any han participat els alumnes de 3r d'ESO del nostre Institut des de l'àmbit d'Educació Visual i Plàstica i Biologia. Dos grups han estat seleccionats per a participar a la Jornada final junts amb instituts de tot Catalunya.

Han creat una maqueta  i un víedeo-art. Ho han fet molt bé i esperem tornar a participar l'any vinent!

 

REALITAT I PERSPECTIVA

Depèn la perspectiva des d'on miris el cub pots observar que és una neurona, les parts que té i les parts del nostre cervell. Però per què no apagar els llums i veure-la des d’una altra perspectiva?

Per això has de ser creatiu,per imaginar allò que no veus i alhora, aplicar els teus coneixements.

NATURalMENT

L'objectiu del treball és mostrar el paral·lelisme existent entre estructures naturals i quotidianes amb les neurones. Ambdues són estructures complexes i on tan sols canvia el seu context. Volem evidenciar la relació entre la natura, l'art i la ciència a través d’una mirada abstracta.