educació integral

A la SI Dosrius vetllem per desenvolupar totes les potencialitats dels nostres alumnes, des dels tres vessants següents:

  • El coneixement, important per formar individus cultes i amb eines per entendre el món. El coneixement en sentit ampli, impulsat des de les competències (aquelles capacitats d'utilitzar els coneixements i habilitats, de manera transversal i interactiva, en contextos i situacions que requereixen la intervenció de coneixements vinculats a diferents sabers, cosa que implica la comprensió, la reflexió i el discerniment tenint en compte la dimensió social de cada situació).

  • La convivència amb els altres i la relació amb l’entorn.

  • El coneixement de si mateixos, de les pròpies emocions i habilitats.

 

Tot això amb la finalitat de formar individus lliures, capaços de comprendre i conviure en el món de manera pacífica i flexibles al canvi. L’educació integral també comporta desenvolupar la capacitat del pensament, i preparar la ment per a l’abstracció i la presa de decisions, al costat del treball de les emocions. També per a assolir la capacitat crítica necessària per enfrontar-se als canvis i canviar el món.

Per impulsar  el nostre propòsit  disposem d’un Projecte de convivència i un Pla d’acció tutorial lligats als objectius del Projecte Educatiu de Centre.