Projecte Cap estudiant sense Inernet

Benvolguts/des,

 

Vam presentar aquest projecte al Consell Escolar en data 16.7.20 i convidem a les famílies que hi puguin estar interessades a contactar amb el centre i els responsables del projecte. 

Ens plau donar-vos a conèixer el projecte solidari "Cap estudiant sense Internet", una campanya que vam iniciar un grup de voluntaris (Mataró sense fils, secció local de la Fundació Guifi.net) durant el confinament del COVID-19. El projecte té per objectiu ajudar a garantir la igualtat d’oportunitats i que cap estudiant es quedi enrere per la manca de connexió a Internet.

La campanya, que ha estat reconeguda amb el premi Mobile World Capital de la Hackathon Covid-19 organitzada per TecnoCampus Mataró, fa una crida a la solidaritat entre veïns, oferint-los diverses solucions per compartir internet de manera senzilla i segura, a través de la web:

www.capestudiantsenseinternet.org

En l'entorn educatiu heu estat testimonis de primera mà de la desigualtat d'oportunitats que genera el fet de no tenir accés a Internet, la coneguda “bretxa digital”.

Per aquest motiu us demanem la vostra col·laboració.

Ens agradaria que doneu a conèixer el nostre projecte a les famílies que més ho necessiten i que les ajudeu a contactar amb nosaltres, per tal de facilitar el seu accés a la xarxa. La solució oferta des de les Institucions educatives consistent en repartir targetes SIM, són una solució vàlida per un període de temps però el nostre propòsit va més enllà i és construir xarxes ciutadanes que solucionin el problema de connectivitat a aquests estudiants de forma permanent.

Els estudiants només cal que contactin amb nosaltres: estudiem quina és la manera més adequada d’accedir a un donant d'Internet proper,

posem els mitjans tècnics i humans per a fer-ho possible i, garantim que la connexió sigui segura tant pel donant com per l'estudiant.

També us volem fer saber que el vostre centre es pot convertir en un punt WiFi per a estudiants del vostre entorn. A través del nostre sistema WiFi hotspot, és possible compartir un petit excedent d'Internet de la vostra xarxa, la protegeix i garanteix que l’usuari final sigui un estudiant.

A continuació trobareu uns enllaços per si voleu saber més sobre qui som i què fem:

https://youtu.be/0uJ6aCRw8hs

https://estudiants.msf.cat/es/actualidad/

https://guifi.net/

 

Agraïm per endavant la vostra col·laboració i us saludem cordialment.

Telèfon: 931 352 499

info@matarosensefils.net

info@capestudiantsenseinternet.org